Un puști din Vicovu de Sus a furat mopedul parcat în fața unui localnic și s-a plimbat prin oraș până a fost prins de poliție


Intră acum și în grupul de

Un puști de 14 ani din Vicovu de Sus a furat mopedul parcat în fața porții proprietarului și s-a plimbat prin oraș.

Potrivit anchetei polițiștilor, un bărbat de 35 de ani din Vicovu de Sus a reclamat, luni, prin 112 că i-a fost furat mopedul parcat în fața porții locuinței.

Polițiștii, având bănuiala că mopedul a fost sustras de către persoane de etnie rromă din localitate, s-au deplasat pe strada Romană din orașul Vicovu de Sus cu scopul de a efectua investigații operative cu privire la fapta sesizată.

În timp ce se aflau pe str. Romană lucrătorii de poliție au observat o persoană ciruculând pe drumul public cu un moped de culoare neagră care corespundea cu descrierea mopedului sustras, comunicată de către persoana vătămată.

Polițiștii au procedat la oprirea mopedistului, ocazie cu care acesta a fost legitimat și identificat ca fiind un tânăr de 14 ani din localitate.

În primele momente copilul a spus că a găsit mopedul căzut într-un șanț, dat ulterior a recunoscut faptul l-a sustras din fața unui imobil de pe str. Calea Bucovinei din orașul Vicovu de Sus cu aproximativ 30 de minute de la interceptarea acestuia.

Mopedul în cauză a fost ridicat și transportat cu autospeciala din dotare la sediul Poliției Orașului Vicovu de Sus, ocazie cu care a fost analizat vizual, însă nu a fost identificată seria de șasiu a acestuia, constatând doar că mopedul este marca Piaggio, de asemenea acesta nu avea montată vreo plăcuță care să conțină vreun număr de înregistrare. Ulterior mopedul a fost predat către persoana vătămată.

În acest caz s-a deschis dosar penal pentru furt, conducerea unui vehicul fără permis de conducre, punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat, dosarul urmând să fie soluționat prin unitatea de parchet competentă.


Intră acum și în grupul de