Accidentul de la Vicșani: Femeia care a murit a ieșit din mașina care s-a oprit pe mijlocul căii ferate


Intră acum și în grupul de

O femeie de 60 de ani a murit, iar un bărbat de 65 de ani a fost grav rănit într-un accident produs la o trecere la nivel cu calea ferată la Vicșani.

Potrivit anchetei polițiștilor, un bărbat de 65 de ani din Vicovu de Jos a condus, vineri dimineața la ora 06:35, un autoturism VW Polo, pe DC 51, pe raza localității Vicșani, având direcția de deplasare din localitatea Vicșani către localitatea Baineț, iar în partea dreaptă, ca pasager aflându-se o femeie de 60 ani, tot din Vicovu de Jos.

Șoferul, în dreptul pasajului de cale ferată, a pătruns să traverseze cu autoturismul, deși din partea dreaptă venea un tren, și avea obligația de a se opri și asigura conform indicatorului „trecere la nivel cu o cale ferată dublă, fără bariere”.

Pe mijlocul căii ferate i s-a oprit motorul, iar pasagera a coborât din autoturism cu intenția de a fugi, moment în care a fost prinsă între autoturism și trenul ce circula dinspre Ucraina către Dornești pe linia centrală de cale ferată.

La fața locului s-a prezentat un echipaj SMURD, care a constatat că femeia prezenta leziuni incompatibile cu viața, fiind declarat decesul acesteia.

Conducătorul auto a suferit leziuni fiind preluat de ambulanță și transportat la Spitalul Municipal Rădăuți, fiind diagnosticat cu ”politraumatism”.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care i-au fost recoltate  probe biologice de sânge.


Intră acum și în grupul de