ISJ trebuie sa adune 300 de profesori pentru a discuta metodologiile noi Legi a Educatiei


Intră acum și în grupul de

La începutul săptămânii viitoare, conducerea IŞJ Suceava trebuie să adune 300 de cadre didactice pentru a discuta pe marginea metodologiilor de aplicare a noi Legi a Educaţiei. Asemenea întâlniri vor trebui să aibă loc şi în fiecare din cele 865 unităţi dintre care, 228 cu personalitate juridică.

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a lansat campania pentru o aplicare cât mai eficientă a prevederilor Legii Educaţiei Naţionale – „Tu faci legea de nota 10 (zece)”. Campania vizează diseminarea şi discutarea metodologiilor elaborate de MECTS, împreună cu cadrele didactice din ţară în vederea aplicării prevederilor Legii Educaţiei Naţionale.

Calendarul campaniei implică organizarea de către inspectoratele şcolare judeţene, în perioada 14 martie – 15 aprilie, a unor conferinţe la care vor participa cel puţin 300 de cadre didactice. În cadrul acestora, vor fi analizate metodologiile aflate în responsabilitatea fiecărui judeţ în parte.

Ulterior, întâlniri similare vor avea loc la nivelul şcolilor şi comunităţilor locale. .„Ministerul doreşte ca informaţia să ajungă corect la un număr cât mai mare de membri ai comunităţii şcolare. Ne adresăm profesorilor, părinţilor, elevilor, mediului privat, tuturor celor implicaţi în viaţa şcolii”, a declarat ministrul Daniel Petru Funeriu.

Ca suport pentru derularea campaniei, MECTS a elaborat o broşură intitulată „Tu faci legea de nota 10 (zece)”.

În procesul de elaborare a metodologiilor au fost implicate 1.493 de cadre didactice, dintre care 1.013 fac parte din sindicatele din învăţământ. „Cred că aceste cifre vorbesc de la sine despre reprezentativitatea celor care au participat la redactarea acestor documente aflate actualmente în analiza coordonatorilor din minister înainte de a fi făcute publice”, a mai declarat ministrul Daniel Petru Funeriu.

Pe de altă parte şeful Inspectoratului Şcolar Suceava, inspectorul general Petru Carcalete, s-a întâlnit deja cu aproximativ 200 de directori din şcolile sucevene pentru a le prezenta modificările din învăţământ aduse de noua Lege a Educaţiei.
Întâlnirea a avut loc în cadrul Reuniunii anuale de management instituţional.

Învăţământul general obligatoriu de zece clase, învăţământ gimnazial până în clasa a IX-a inclusiv, o altă procedură de admitere la liceu şi modificările privind examenul de bacalaureat sunt doar câteva dintre noutăţile aduse de Legea Educaţiei, noutăţi dezbătute cu directorii de şcoli din Suceava. Pe lângă noutăţile legate de organizarea unităţilor de învăţământ şi a procesului educaţional, directorilor de şcoli le-au fost prezentate şi noutăţile aduse de Legea Educaţiei privind statutul cadrelor didactice.


Intră acum și în grupul de