Bărbatul care a murit în accidentul de la Gura Humorului a făcut o depășire imprudentă


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 57 de ani din Capu Câmpului a murit, duminică seara, într-un accident rutier.

Potrivit anchetei polițiștilor, duminică seara în jurul orei 22:50, un bărbat de 57 de ani din Capu Câmpului, Gheorghe V. , conducea un autoturism VW Passat,  pe DJ 177C, în afara localităţii Gura Humorului, având direcţia de deplasare Capu Câmpului către Gura Humorului.

La un moment dat acesta s-a angajat în efectuarea manevrei de depăşire a unui autoturism Volvo, condus regulamentar de o tânără de 29 de ani din Păltinoasa, dar pe fondul nepăstrării unei distanţe laterale faţă de autoturismul depăşit, a intrat în coliziune laterală cu acesta, după care a pierdut controlul asupra direcţiei, părăsind partea carosabilă, răsturnându-se în şanţul din partea stângă a sensului său de mers.

În urma impactului a rezultat decesul șoferului, cadavrul acestuia fiind transportat la morga Spitalului Orăşenesc Gura Humorului în vederea efectuării necropsiei.

Șoferița a fost testată cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condusa la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului pentru a i se recolta mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului rutier se face șoferul de 57 de ani, care a efectuat o manevră de depăşire neregulamentară, pe fondul nepăstrării unei distanţe laterale suficiente faţă de autovehiculul depăşit.

Cercetările vor fi continuate de lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, cauza urmând a fi soluţionată procedural.


Intră acum și în grupul de