Bărbat reținut de polițiști la Șcheia pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice și fapte cu violență


Intră acum și în grupul de

La data de 13 octombrie 2023, polițiștii de la Secția 9 Poliție Rurală Șcheia au continuat cercetarea unui scandal care a avut loc pe strada Fierăriei din comuna Șcheia legat de un incident petrecut pe data de 11 octombrie 2023. La acea dată, un apel la poliție a fost înregistrat pentru a sesiza aceste evenimente.

În urma investigațiilor și activităților informativ-operative desfășurate, polițiștii au decis să continue cercetările în legătură cu un bărbat în vârstă de 49 de ani, din comuna Șcheia, bănuit de comiterea mai multor infracțiuni. Acesta a fost pus sub acuzare pentru „amenințarea” asupra a două părți vătămate, „lovirea sau alte violențe” îndreptate împotriva unei femei și „tulburarea ordinii și liniștii publice”.

Conform informațiilor disponibile, la data de 11 octombrie 2023, în jurul orei 21:45, bărbatul de 49 de ani s-a deplasat în fața locuinței unui alt bărbat din satul Șcheia, strada Fierăriei, unde l-a amenințat cu acte de violență și a aruncat o piatră, rănind o femeie la un picior, necesitând astfel 2-3 zile de îngrijiri medicale. Ulterior, acesta a continuat să o amenințe cu acte de violență în prezența martorilor, generând o stare de temere și insecuritate în rândul celor prezenți și tulburând grav ordinea și liniștea publică.

În ciuda citării pentru a se prezenta la sediul Secției 9 Poliție Rurală Șcheia în data de 13 octombrie 2023, la ora 12:00, bărbatul nu a răspuns citației, determinând autoritățile să emită un mandat de aducere în numele său. Acest mandat a fost executat cu sprijinul unui echipaj SAS și a lucrătorilor de jandarmi, iar individul în cauză a fost dus la sediul secției de poliție pentru audieri.

În timpul audierii, bărbatul a beneficiat de asistență juridică din partea unui avocat desemnat din oficiu. Ca urmare a acestor evenimente, s-a decis reținerea sa pentru o perioadă de 24 de ore, după care a fost transferat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.


Intră acum și în grupul de