Conducere fără permis: Două incidente în Rădăuți și Ilișești


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au depistat în trafic persoane care se aflau la volanul unor autovehicule deși nu dețin permis de conducere.

Astfel, luni, 27.11.2023, la ora 03:15, un echipaj din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți a desfășurat un control pe strada Bogdan Vodă, unde a oprit pentru verificări un autoturism condus de un bărbat. Acesta a prezentat documentele autoturismului și ale sale, iar o verificare în bazele de date ale Poliției Române a relevat că posesorul permisului de conducere figurează cu mențiunea „SUSPENDAT”. Rezultatele testelor cu aparatul etilometru și drugtest au fost negative, iar bărbatul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Totodată, duminică, la ora 08:35, un echipaj al Biroului Rutier al Poliției Municipiului Suceava a observat în localitatea Ilișești un autoturism cu un comportament suspect. După efectuarea semnalului regulamentar de oprire, s-a constatat că șoferul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În acest caz, se  sunt îndeplinite elementele constitutive ale infracțiunii de „Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Ambele cazuri vor fi soluționate în cadrul procedurilor legale de către autoritățile competente din domeniul rutier.


Intră acum și în grupul de