Intră acum și în grupul de
Patru elevi ai Colegiului “Alexandru cel Bun” din Gura Humorului s-au întors cu premii de la Concursul Naţional de Limba Engleză “QUEST”, ediţia a II-a, care s-a desfăşurat pe data de 9 aprilie 2011 la Baia Mare.
Potrivit unui comunicat trimis de prof. Brînduşa Luminiţa Cîmpan de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, evenimentul a fost organizat de Colegiul Tehnic “George Bariţiu” din Baia Mare şi Inspectoratul Şcolar Maramureş şi figurează în Calendarul Concursurilor Interjudeţene Şcolare 2011 la poziţia 34.
“Concursul se adresează elevilor din Colegii şi Colegii tehnice din întreaga ţară. Subiectele la acest concurs se elaborează pe baza propunerilor primite de la colegiile invitate şi sunt de nivel B1 pentru clasa a IX-a, nivel B1+ pentru clasa a X-a, B2 pentru clasa a XI-a şi C1 pentru clasa a XII-a”, a explicat prof. Cîmpan.
Potrivit acesteia, Colegiul “Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, Suceava a avut 14 elevi reprezentanţi care au obţinut 4 premii, Premiul II şi Premiul III la clasa a XII-a, Premiul III la clasa a XI-a, Premiul III la clasa a X-a, la ediţia din acest an a concursului participând elevi din judeţele: Maramureş, Neamţ, Harghita, Sălaj, Bihor şi Suceava.
“Colegiul < George Bariţiu > din Baia Mare este reprezentat la înălţime de echipa organizatoare: doamna profesor Terica Bârle, directoarea Colegiului, profesor de limba engleză, doamnele profesoare de limba engleză Daniela Chinde, Rodica Constantinescu, Claudia Stainer, Manuela Conea”, este de părere profesorul humorean, care are numai cuvinte de laudă la adresa echipei care se ocupă de cazare, repartizarea pe săli, evaluarea lucrărilor, premierea participanţilor. “Pline de entuziasm, profesoarele menţionate asigură o atmosferă caldă şi primitoare, cooperează extraordinar de eficient şi nu lasă să se simtă deloc oboseala acumulată. Nu este simplu să organizezi un concurs într-o instituţie şcolară, un concurs interjudeţean care presupune costuri, efort fizic şi implicare multă”, a ţinut să sublinieze prof. Cîmpan.
Potrivit acesteia, Colegiul “Alexandru cel Bun” din Gura Humorului a avut posibilitatea să participe la concurs şi în acest an pentru că “orice activitate este susţinută de echipa managerială prin decontarea transportului şi a taxei de participare”. “Am sesizat, totuşi, că numărul judeţelor participante a scăzut faţă de anul trecut, criza se simte probabil şi când vine vorba de activităţi şcolare extracurriculare. E păcat că nu există susţinere financiară pentru concursurile şcolare, premiile să fie consistente, motivante, recompense meritate de elevii noştri în care se investeşte atât de puţin”, mai arată prof. Brînduşa Luminiţa Cîmpan, în cadrul unui comunicat de presă.
Intră acum și în grupul de