Promenada pe biciclete de 1 Decembrie a devenit deja o tradiție pentru membrii Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni


Intră acum și în grupul de

Într-o atmosferă plină de entuziasm și patriotism, tinerii din cadrul Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS) au organizat vineri cea de-a patra ediție a Promenadei pe biciclete de 1 Decembrie. Echipați corespunzător, participanții au marcat o zi de sărbătoare pentru toți românii, evidențiind astfel o tradiție frumoasă și apreciată de comunitate.

Cu condiții meteorologice favorabile, tinerii au participat cu emoție și bucurie la întreaga Festivitate de Ziua Națională a României, desfășurată pe Bulevardul Ștefan cel Mare, în apropierea Bisericii „Sfânta Înviere” și Parcului Central. În timpul paradei, participanții au avut ocazia să vadă credința și evlavia manifestate de oamenii care s-au rugat la începutul evenimentului, urmată de cuvintele inspirate ale celor care au adus mesaje de sărbătoare. Parada militară a impresionat cu adevărat, oferind privitorilor o demonstrație de forță a Armatei și a structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne din România.

Într-un spirit patriotic, tinerii îmbrăcați în tricolorul României au făcut o promenadă pe biciclete prin diferite zone ale orașului, trecând prin puncte importante precum Centrul orașului, Esplanadă, Palatul Administrativ, Muzeul de Istorie, Primărie, Colegiul Național „Petru Rareș”, Colegiul Național „Ștefan cel Mare”, Biserica „Sfântul Dumitru”, Turnul-Clopotniță și Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”.

Un moment special a fost escaladarea Turnului-Clopotniță, oferind participanților o privire panoramică asupra orașului Suceava, cu toate elementele sale istorice și culturale remarcabile. Mesajul transmis de tinerii de pe biciclete, „Mândri că suntem români!”, a fost primit cu entuziasm și aplauze de către locuitorii orașului, care i-au felicitat pentru inițiativă și au salutat gestul lor cu un claxon prietenos chiar și de la volanul mașinilor.

La final, tinerii au transmis mulțumiri Bunului Dumnezeu pentru sănătate și au exprimat recunoștința față de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, pentru binecuvântare, încurajare și încredere. Încheind evenimentul cu forța ATOS, ei așteaptă cu entuziasm participarea și mai multor tineri la următoarea ediție a Promenadei pe biciclete de 1 Decembrie.


Intră acum și în grupul de