Intră acum și în grupul de
Shopping City Suceava a fost marti gazda lansării proiectului „Dezvoltare Antreprenorială şi Relaţionare în Mediul de Afaceri – D.A.R.M.A.”, proiect care îşi propune dezvoltarea abilităţii managerilor şi angajaţilor din IMM –uri şi a persoanelor care doresc să dezvolte o afacere pe baza unui program de educaţie antreprenorială şi managerială, oferind îmbunătăţirea calificărilor managerilor, ale femeilor manager şi ale angajaţilor prin cursuri autorizate.
„Camera de Comerţ şi Industrie Suceava (CCISV) a lansat astăzi, împreună cu beneficiarul principal Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Botoşani, proiectul D.A.R.M.A (Dezvoltare Antreprenorială şi Relaţionare în Mediul de Afaceri) la nivelul regiunii de Nord-Est şi de Sud-Est. Partenerii noştri sunt Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Vrancea, Camera de Comerţ şi Industrie Bacău şi Asociaţia pentru Integrare şi Dezvoltare Comunitară INDECO din Iaşi.
Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, pe axa prioritară 3 şi urmăreşte să realizeze indicatorii propuşi în trei ani de la lansarea proiectului. Indicatorii acestui proiect sunt foarte ambiţioşi şi credem că la nivelul regiunii de Nord-Est şi de Sud-Est va trebui să avem o abordare pragmatică şi foarte focusată, în sensul de a obţine persoane consultate, persoane care iniţiază o afacere, proiectul adresându-se managerilor şi angajaţilor din IMM-uri care doresc o dezvoltare profesională continuă”, a declarat pentru NewsBucovina.ro Marcel Gaftoneanu, secretar general în cadrul CCISV.
Marcel Gaftoneanu asigură că în primul an vor avea 12 cursuri autorizate CNFPA, care îşi propun să aducă pe fiecare serie minimum 12 cursanţi. „Vorbim de peste 150 de persoane pe an care vor participa la astfel de cursuri, iar Camera de Comerţ şi Industrie, în calitate de lider pe formare profesională nonformală pe judeţul Suceava, crede că va reuşi să bifeze toţi aceşti indicatori”, a adăugat secretarul general.
Întrebat dacă pe timp de criză crede în reuşita unui astfel de proiect, Marcel Gaftoneanu a răspuns: „Să nu uităm că în celelalte proiecte pe dezvoltarea resurselor umane avem peste 100 de persoane care au participat în decurs de 3 ani la training-urile noastre. Toate aceste persoane au mers în organizaţiile lor şi au contribuit la dezvoltarea politicilor de marketing, de mediu, de resurse umane, de dezvoltare a lanţului de producţie”.
Printre obiectivele specifice ale proiectului se numără şi susţinerea dezvoltării antreprenoriale prin furnizarea serviciilor suport, care va conduce la creşterea numărului şi competitivităţii întreprinderilor din judeţele partenere, reţeaua mobilă din fiecare judeţ constituind liantul în vederea conştientizării şi implementării de metode moderne şi inovative în mediul managerial şi în cultura antreprenorială din cele două regiuni de dezvoltare în care va fi implementat proiectul.
Conform CCISV, furnizarea pachetelor educaţionale de dezvoltare antreprenorială şi administrarea afacerilor va duce la creşterea nivelului educativ şi de pregătire profesională cu certificare a competenţelor dobândite, promovând cele mai bune practici şi metode moderne şi inovative de management strategic al resurselor umane.
Dintre cursurile care vor fi organizate în cadrul proiectului reamintim: Dezvoltarea abilităților manageriale, Manager resurse umane, autorizat CNFPA, Director Vânzări, autorizat CNFPA, Cum să devii un antreprenor de succes CNFPA, Formare profesională de Formatori, autorizat CNFPA, Coaching la locul de muncă, Viziune antreprenorială și comerț în statele UE-CNFPA, Manager proiect, autorizat CNFPA, Management, marketing și PR, Strategie organizațională în situații de criză, Recrutare, selecție și inducție de personal CNFPA, Managementul afacerilor mici și mijlocii.
Cursurile se vor ţine la Camera de Comerţ şi Industrie Suceava.
Intră acum și în grupul de