Aproape o tonă de materiale pirotehnice confiscate de polițiștii suceveni


Intră acum și în grupul de

În cadrul acțiunii naționale „PIROTEHNIC” desfășurată în perioada 25 septembrie 2023 – 5 ianuarie 2024, polițiștii suceveni au confiscat peste 800 de kilograme de materiale pirotehnice, în încercarea de a preveni evenimentele nedorite cauzate de nerespectarea legislației privind detinerea, comercializarea și utilizarea articolelor pirotehnice.

Acțiunea, structurată pe două faze, a avut prima fază finalizată la 13 noiembrie 2023, iar cea de-a doua se desfășoară în perioada 14 noiembrie 2023 – 5 ianuarie 2024.

În cadrul primei faze, polițiștii au verificat societățile comerciale autorizate pentru operațiuni cu articole pirotehnice, cu accent pe cele care efectuează importuri și transferuri. În a doua fază, acțiunile sunt concentrate asupra prevenirii și combaterii incidentelor cauzate de comercializarea și utilizarea neautorizată a materialelor pirotehnice în timpul Sărbătorilor de Iarnă 2023/2024.

Într-o acțiune recentă în orașul Gura Humorului, polițiștii au identificat trei comercianți care vindeau obiecte pirotehnice fără respectarea prevederilor legale, întocmind trei dosare de cercetare penală.

În total, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 20.000 lei, iar 828 kg de articole pirotehnice au fost confiscate de către polițiști.

Pentru a asigura siguranța publică, polițiștii suceveni fac apel la respectarea legislației și recomandă achiziționarea articolelor pirotehnice doar de la persoane fizice/juridice autorizate. De asemenea, ei subliniază importanța verificării etichetelor, care trebuie să fie inscripționate în limba română.

În cazul constatării vânzărilor ilegale de articole pirotehnice, cetățenii sunt încurajați să sesizeze poliția. Totodată, polițiștii reamintesc restricțiile și interdicțiile privind folosirea articolelor pirotehnice în diverse situații, precum și sancțiunile legale pentru încălcările constatate.


Intră acum și în grupul de