Accidentul cu un mort de la Cârlibaba: Un șofer băut s-a răsturnat cu mașina de la circa 50 de metri de pe un drum închis circulației publice


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 47 de ani a murit, vineri seara, într-un accident produs într-o zonă interzisă circulației publice după ce mașina în care se afla, condusă de un șofer băut, s-a răsturnat în afara drumului.

Potrivit anchetei polițiștilor, vineri seara, un bărbat de 50 de ani din comuna Cârlibaba a condus un autovehicul Suzuki Vitara, circulând pe drumul forestier „Tătarca”, nedeschis circulației publice cu o lungime de 6,1 km.

La începutul drumului forestier „Tătarca” este montat indicator de informare cu privire la categoria drumului însoțit de panouri adiționale care prevăd: „circulația publică interzisă”, lungimea sectorului de drum, respectiv de 6,1 km. și că „este interzis accesul autovehiculelor în fondul forestier național fără acordul scris al administratorului”.

După o curbă la dreapta, în timp ce efectua o manevră de întoarcere, conducătorul a pierdut controlul autoturismului, răsturnându-se în afara drumului, la o diferență de nivel de circa 40-50 de metri.

 În urma producerii accidentului a rezultat decesul pasagerului de pe locul din dreapta față a autoturismului, un bărbat de 47 de ani din Cârlibaba.

Conducătorul auto a fost testat cu etilometrul, rezultatul fiind de 0,66 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Acestuia urmează a i se recolta probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosarul de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de „ucidere din culpă”.


Intră acum și în grupul de