Doi șoferi din din aceeași comună botoșăneană, opriți de poliție în Bucșoaia și depistați pozitiv la substanțe interzise


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului au desfășurat, sâmbătă, o acțiune de prevenire și sancționare a conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză, precum și a celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. Acțiunea a avut loc pe Drumul Național 17, în interiorul localității Bucșoaia, orașul Frasin.

Astfel, la ora 09.14, polițiștii au oprit pentru control un autoturismul BMW X5XDrive la volanul căruia a fost identificat un bărbat de 31 de ani, din comuna Lozna, județul Botoşani.

S-a procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la substanţa Methamphetamine (MET), respectiv negativ la celelalte substanţe, fiind condus la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii consumului de substanţe psihoactive. De asemenea, acesta a fost testat şi cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot la ora 9:14 polițiștii au oprit în același loc pentru control și un autoturism BMW Gran Turismo , la volanul căruia a fost identificat un bărbat de 37 de ani din aceeași comună botoșăneană.

Și în acest caz s-a procedat la testarea conducătorului auto Olariu Alexandru cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la substanţa Benzodeazepine (BZO), respectiv negativ la celelalte substanţe, fiind condus la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii consumului de substanţe psihoactive. De asemenea, acesta a fost testat şi cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cazuri s-au deschis dosare penale privind infracţiunea „de conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive”.


Intră acum și în grupul de