Un șofer din Vicovu de Sus a recunoscut că băuse o bere și 100 ml de vodcă cu puțin timp înainte de a fi oprit în trafic


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din Vicovu de Sus care a fost oprit, sâmbătă după amiaza, în trafic a spus polițiștilor că a băut o bere, iar după ce a fost testat a recunoscut că a băut și 100 ml de vodcă chiar înainte să fie testat.

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, în timp ce efectuaut, sâmbătă după amiaza serviciul de îndrumare, supraveghere şi control al traficului rutier, pe strada Ștefan cel Mare, pe raza localității Bivolăria, orașul Vicovu de Sus, au oprit pentru control autoturismul VW Sharan, care circula pe direcția comuna Putna-comuna Vicovu de Jos, condus de un bărbat de 49 ani din orașul Vicovu de Sus.

Întrebat dacă a consumat băuturi alcoolice, acesta a declarat verbal că a consumat o bere în cursul dimineții. Întrucât emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior el a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuţi în vederea recoltării mostrelor biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, unde au fost recoltate două probe biologice de sânge.

Conducătorul auto, fiind întrebat despre cele constatate, a declarat următoarele: ,,Am consumat în dimineața zilei de 23.12.2023 o bere și 100 g de vodcă cu cinci minute înainte să fiu oprit”.

În acest caz s-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influenţa alcoolului”.


Intră acum și în grupul de