Tânăr șofer teribilist lăsat fără permis, fără mașină, cercetat penal și amendat cu 3500 de lei. El era beat la volan și accelera și tura motorul mașinii


Intră acum și în grupul de

Un tânăr din Suceava este cercetat penal și a fost amendat cu 3480 de lei și lăsat fără permis pentru că fiind beat a comis mai multe infracțiuni și contravenții.

Potrivit Poliției Județene Suceava, luni, la ora 19:22, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată prin 112 de către un cetățean cu privire la faptul că, un șofer teribilist accelerează și turează în mod nejustificat motorul unui autoturism, fiind posibil să fie sub influența băuturilor alcoolice.

S-a păstrat legătura telefonică cu apelantul și a fost îndrumat să nu intervină în vreun fel, pentru a nu își pune în pericol viața sau sănătatea, iar în paralel, echipajul cel mai apropiat a fost direcționat către zona indicată.

Echipajul de poliție deplsata operativ a identificat în parcarea situată pe str. Stațiunii autovehiculul indicat, care era pornit și cu luminle aprinse. În apropiere a fost identificat și legitimat un tânăr, care a fost indicat de martori ca fiind cel care a condus autoturismul și care a accelarat în mod puternic mașina, emanând noxe și tulburând liniștea publică. Tânărul se afla în stare vădită de ebrietate, incoerent și agitat fizic și verbal.

Șoferul a refuzat să sufle în aparatul etilotest și fiind condus la Spitalul Județean de Urgență Suceava secția UPU, a refuzat prelevarea probelor biologice de sânge și efectuarea examenului clinic în fața medicului de gardă.

În acest caz s-a întocmit proces-verbal de constatare a infracțiunii flagrante privind săvârșirea infracținii de ”refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge”.

Totodată, polițiștii au dispus măsura sancționării contravenționale conform OUG 195/2002 cu amenzi în valoare de 3.480 lei, fiind reținut și permisul de conducere pentru infracțiunea săvârșită. De asemenea, de la autoturism au fost ridicate plăcuțele de înmatriculare pentru lipsă RCA, vehiculul fiind imobilizat.


Intră acum și în grupul de