Intră acum și în grupul de
În jur de 150 de angajatori suceveni au participat vineri la un seminar la care au fost prezentate principalele modificări introduse de Codul Muncii în 2011, organizat la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava.
În cadrul întâlnirii, au fost propuse o serie de discuţii interactive între angajatorii participanţi la seminar şi gazdele evenimentului – secretarul General al Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Suceava, Marcel Gaftoneanu, şi şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Suceava, inspector-şef Ionuţ Radu Creţuleac.
“Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Suceava organizează, astăzi, un seminar pe tematica noului cod al muncii, precum şi modificările aduse de acest nou cod al muncii. Modificările şi efectele vor fi dezbătute într-un seminar la care avem până în momentul de faţă peste 150 de taloane de înscriere. Participarea este foarte numeroasă deoarece subiectul este de real interes. Vom dezbate şi legea zilierilor, precum şi normele de aplicare ale acestei legi, legislaţia privind legea dialogului social şi nu în ultimul rând vom avea o sesiune de întrebări şi răspunsuri”, a declarat Marcel Gaftoneanu înainte de începerea dezbaterilor.
La rândul său, şeful ITM Suceava a mulţumit Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava pentru iniţiativă. „Dorim să arătăm disponibilitatea noastră permanentă faţă de angajatori, dar şi faţă de alte structuri, cu privire la integrarea pe piaţă a noului cod al muncii, privind legea zilierilor, legea dialogului social. Acordăm o atenţie deosebită angajatorilor şi problemelor şi dorim ca activitatea de îndrumare şi prevenire pe care o are ITM să fie cât mai intensă. Astăzi, le voi transmite angajatorilor, în primul rând să respecte legea, iar modalităţile de respectare a legii le vom discuta în sesiunea de întrebări şi răspunsuri”, a subliniat Ionuţ Creţuleac.
În cadrul seminarului s-au adus în discuţie şi posibilitatea reangajării salariatului în urma concedierii colective, fără examen, concurs sau perioadă de probă, introducerea perioadei de stagiu, pentru absolvenţii instituţiilor de învăţământ superior, introducerea obiectivelor de performanţă individuală, precum şi criteriile de evaluare a realizării acestora, o nouă durată a perioadei de probă pentru funcţiile de execuţie şi pentru funcţiile de conducere, ca şi pentru durata temenului de preaviz, modificarea duratei contractelor individuale de muncă pe perioadă determinată, majorarea sporului acordat pentru munca prestată în timpul nopţii, noi obligaţii ale inspectorilor de muncă în cazul controalelor care au ca obiectiv depistarea muncii fără forme legale ş.a.
Conform Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava, întâlnirea a fost adresată economiştilor, juriştilor, inspectorilor sau managerilor de resurse umane, angajaţilor sau colaboratorilor societăţilor comerciale, comercianţilor sau contribuabililor de orice tip.
Intră acum și în grupul de