Pirotehnist cercetat penal după ce a organizat în curtea unui restaurant din Șcheia un foc de artificii neautorizat


Intră acum și în grupul de

Un pirotehnist din municipiul Suceava este cercetat penal după ce a organizat un foc de artificii în curtea unui restaurant din Șcheia fără să aibă avizele necesare.

Polițiștii din Șcheia au fost sesizați sâmbătă seara la ora 23:44 de un localnic că din curtea unui restaurant din Șcheia cad artificii pe acoperișul casei sale.

Polițiștii care au verificat sesizarea au constatat că un bărbat de 49 de ani din Suceava, reprezentant al unei firme de evenimente, conform legitimației emisă de către ITM Suceava, posesor al autorizației având valabilitate până la data de 28.04.2024, a folosit la data de 18.05.2024, ora 23:40,  următoarele materiale pirothenice: o baterie de artificii cu 150 de focuri și două baterii cu 19 focuri, în curtea exterioară a unui restaurant din Șcheia fără a respecta prevederile art. 35, alin 3 din Legea 126/1995, întrucât nu a prezentat avizul ISU, avizul SAESP-IPJ Suceava și acordul Primăriei comunei Șcheia.

În acest caz s-a  întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „orice operațiune cu articole pirotehnice efectuate fără drept”,  urmând a se dispune procedural prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.


Intră acum și în grupul de