Dosar pentru ucidere din culpă în urma morții, la spital, a unei tinere mame de 19 ani din Dumbrăveni


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul morții unei tinere mame de 19 ani care a fost internată în Spitalul Clinic Județean Suceava unde a murit în urma unui stop cardio-respirator.

Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată, miercuri, de un bărbat din Dumbrăveni că marți la ora 23:50  soția sa în vârstă de 19 ani a decedat în Spitalul Județean Suceava.

Potrivit primelor date din anchetă, s-a stabilit că femeia fost internată în urmă cu o lună, în 29 aprilie 2024, la Spitalul Județean Suceava, unde a fost supusă unei intervenții chirurgicale de cezariană, dând naștere unui copil, perfect sănătos.

Pe tot parcursul sarcinii mama a fost în strictă supraveghere a doctorului, iar în data de 3 mai femeia și nou-născutul au fost externați, fără a se raporta probleme sau alte riscuri.

Ulterior, în dimineața zilei de 17 mai 2024, fiind la domiciliul din Dumbrăveni, tânăra a acuzat dureri în zona femurală stângă, care s-au accentuat, iar în data de 19 mai 2024, aceasta s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava.

În urma diagnosticului stabilit de tromboză venoasă femeia a rămas internată în unitatea spitalicească, iar în 24 mai 2024 a fost supusă unei intervenții chirurgicale.

În continuare starea de sănătate a pacientei s-a ameliorat, fapt pentru care urma să se stabilească data externării, dar în cursul zilei de marți, 28 mai 2024, soțul femeii a fost contactat telefonic de medicul de gardă care i-a adus la cunoștință faptul că soția sa a intrat în stop cardio-respirator, fiind ulterior transferată pe secția ATI, iar la ora 23:55 medicul de gardă de pe secția ATI a constatat decesul acesteia.

Soțul femeii spune că are dubii cu privire cauzele care au condus la decesul soției, precum și la administrarea sau neadministrarea de tratament post-operator, precum și cauzele amânării intervenției chirurgicale.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uciderea din culpă. 


Intră acum și în grupul de