Detaliile accidentului de la Adâncata: Un șofer a întors mașina pe linia continuă fiind lovit de un autoturism care circula regulamentar


Intră acum și în grupul de

Un bărbat a fost rănit ușor, sâmbătă, într-un accident rutier produs pe DN 29 A în zona localității Adâncata.

Potrivit anchetei polițiștilor, sâmbătă, la ora 09.25, un șofer de 83 de ani din Adâncata conducea un autoturism Dacia Logan pe DN29A din direcția Suceava-Adâncata.

Acesta a efectuat o manevră de întoarcere pe un sector de drum unde benzile de circulație sunt separate prin marcaj longitudinal simplu continuu, context în care un șofer de 49 de ani din Zvoriștea, ce conducea un autoturism Volkswagen Bora în aceeași direcție de deplasare, a intrat în coliziune laterală cu acesta.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a șoferului de 83 de ani care a fost preluat de un echipaj medical de urgență și transportat la UPU Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde în urma evaluării medicale preliminare a fost diagnosticat cu TCC.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, fiind prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 În acest caz s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul savârşirii infracţiunii de „vătămarea corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de