Detaliile accidentului în care a murit un biciclist: O șoferiță a intenționat să-l depășească, iar un altul, care venea din spate, a încercat să depășească prin dreapta, lovind bicicleta


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 59 de ani din Horodnic de Jos a murit, luni dimineața, într-un accident rutier pe DN 2 H în afara localității.

Potrivit primelor date din ancheta polițiștilor, o femeie de 34 de ani din Horodnic de Jos conducea luni diminața la ora 07:21 un autoturism Audi pe DN 2H, în afara localității Horodnic de Jos, având direcția de deplasare către Rădăuți. 

Ajungând în dreptul unui magazin șoferița a inițiat efectuarea manevrei de depășire a unui biciclist ce se deplasa în aceeași direcție, iar din spate, un autoturism Volvo condus de un tânăr de 25 de ani din Vicovu de Sus a încercat efectuarea manevrei de depășire prin dreapta, situație în care a acroșat biciclistul, ce circula regulamentar, cât și autoturismul Audi.

Ca urmare a impactului biciclistul a murit.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative, după care li s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, s-a procedat la testarea conducătorilor auto cu aparatul Drustest în vederea depistării consumului de substanțe psihoactive, rezultatele fiind, de asemenea, negative.

Întrucât șoferița implicată în eveninent a acuzat dureri ca urmare a evenimentului rutier, a fost consultată de cadrele medicale, fiindu-i acordate îngrijiri medicale, ocazie cu care s-a stabilit diagnosticul „contuzie coloană cervicală” – rănită ușor.

În acest caz s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de „ucidere din culpă” și „vătămare corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de