Judecătoria Fălticeni l-a arestat pe șoferul care a accidentat mortal un biciclist și a fugit de la locul accidentului


Intră acum și în grupul de

La data de 6 iunie 2024, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni a propus luarea măsurii arestării preventive față de un bărbat major, reținut pentru 24 de ore, sub acuzația de „ucidere din culpă” și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”.

Parchetul Judecătoriei Fălticeni a anunțat vineri că incidentul s-a petrecut pe 5 iunie 2024, în jurul orei 01:15, când bărbatul, aflat sub influența alcoolului și conducând cu viteză neadaptată la condițiile de trafic, a lovit mortal un biciclist pe un drum rural. După producerea accidentului, acesta a abandonat autoturismul pe un drum forestier și a părăsit locul faptei.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Fălticeni a admis propunerea procurorului, dispunând arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile.

Reamintim că un bărbat de 41 de ani din Găinești care a provocat un accident mortal în noaptea de marți spre miercuri și a fugit de la locul faptei a fost preluat în custodie de polițiști care l-au căutat toată noaptea și l-au găsit la Siret.

Potrivit datelor din anchetă, miercuri dimineața în jurul orei 01:15, Poliția Municipiului Fălticeni a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că un bărbat este întins pe partea carosabilă pe D.J. 209A din direcția de mers Mălini către Slatina în localitatea Pâraie.

În această situație au fost alertate toate echipajele în serviciu și a fost identificat abandonat un autoturism marca Skoda în zona mănăstirii Slatina.

S-a stabilit că autotursimul este înmatriculat pe o firmă din Găinești, fiind demarate verificări pentru identificarea șoferului.

În urma activităților desfășurate, în jurul orei 07:45, a fost identificat un bărbat de 41 ani din sat Găinești, acesta fiind localizat pe raza de competență a orașului Siret.

Bărbatul a fost preluat în custodie de către polițiști și testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus ulterior la unitate medicală pentru prelevarea probelor biologice.


Intră acum și în grupul de