Intră acum și în grupul de
Pe fondul reducerii anuale a numărului angajaţilor din cadrul Romtelecom, precum şi a viitoarelor disponibilizări care se arată la orizont, conducerea Sindicatului Liber Independent Telecomunicaţii „Bogdan Vodă” Suceava a decis că nu ar fi rău deloc dacă membrii săi ar învăţa şi altă meserie decât ceea ce, unii dintre ei, au făcut aproape o viaţă întreagă.
Astfel, începând cu această lună SLITc Suceava a implementat un proiect european prin care peste 100 de angajaţi din sistemul de telefonie din regiunea de NE vor învăţa o meserie nouă.
Mai exact, este vorba despre 112 angajaţi ai companiei care nu au o calificare corespunzătoare, ce vor fi cursaţi şi atestaţi în meseria de agent comercial, considerată de liderii de sindicat una ce se potriveşte oraşului cu cele mai multe centre comerciale din România. În plus cei selectaţi pentru a învăţa noua meserie vor beneficia, conform proiectului, şi de câte o bursă de 1.000 de lei fiecare, bani care să le asigure contravaloarea cheltuielilor necesare în timpul derulării orelor de curs.
Conform declaraţiilor oferite de liderul sindicatului, Aleodor Nichifor, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de vineri, implementarea de astfel de proiecte pe resurse umane înseamnă o formă de luptă sindicală nouă, adaptată realităţilor . „Sindicatele nu mai înseamnă, astăzi, ceea ce însemnau cândva. Nu mai pot oferi sprijin membrilor de sindicat în faţa administraţiei, doar ieşind în stradă şi protestând. Acest gen de proiecte, oferă oamenilor mai multe posibilităţi de a-şi păstra sau găsi un loc de muncă şi de a-şi păstra demnitatea”, a declarat Nichifor.
Purtând numele „O şansă pentru viitor”, proiectul este finanţat prin Fondul European Social prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.
Pentru buna derulare a acestuia în sprijinul SLITc Bogdan Vodă Suceava a venit filiala judeţeană a Blocului Naţional Sindical care va asigura pe lângă sprijinul moral şi logistica absolut necesară desfăşurării cursurilor.
„Vom susţine acest proiect până la ducerea lui la bun sfârşit. Noi ne-am încurajat oamenii să scrie şi să aplice pentru astfel de proiecte ce dau mai mare independenţă sindicatelor faţă de administraţie. În acest proiect, BNS Suceava se va ocupa efectiv de formarea profesională a celor selectaţi prin formatorii ce care i-am specializat deja”, a declarat Iordănel Secrieru, liderul BNS Suceava.
La ora actuală în structurile Romtelecom Suceava îşi mai găsesc un loc de muncă doar 86 de oameni, faţă de circa 1300 câţi erau în 1995.
Intră acum și în grupul de