Detaliile accidentului cu un mort de la Liteni: Șoferul nu a respectat culoarea roșie a semaforului la trecerea la nivel cu calea ferată


Intră acum și în grupul de

Tânărul care a murit după ce mașina pe care o conducea a fost lovită de trenul București-Suceava nu a respectat culoarea roșie a semaforului de la trecerea la nivel cu calea ferată.

Potrivit anchetei polițiștilor, luni, în jurul orelor 20.05, un tânăr de 20 de ani din Liteni, Alexandru Mihai M. se deplasa la volanul unui autoturism Mercedes-Benz E220, singur în autoturism, pe DJ208A, din direcția Liteni către localitatea Roșcani.

La trecerea la nivel cu cale ferată semnalizată cu sistem acustic și luminos, care se afla în funcțiune, conducătorul auto nu a respectat semnificația culorii roșie a semaforului electric și și-a continuat deplasarea către DJ208C, spre localitatea Roșcani, moment în care a fost surprins și acroșat lateral dreapta de către trenul INTERREGIO 1753, care se deplasa din direcția București Nord către Suceava.

În urma producerii evenimentului rutier a rezultat decesul conducătorului auto.

Autoturismul Mercedes Benz a fost distrus în proporție de 90%, iar locomotiva prezenta avarii în partea din față, respectiv cuplele de tren, plugul de animale și conductele generale de aer rupte.

Mecanicul de locomotivă a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar călătorii care se aflau în trenul IR 1753 nu au suferit leziuni.


Intră acum și în grupul de