O femeie din Straja a ajuns în arest pentru că a mințit în cazul unui accident rutier produs în Vicovu de Sus


Intră acum și în grupul de

O femeie de 34 de ani din Straja a fost reținută în arest, luni, după ce a mințit ca martor într-un dosar penal privind un accident rutier produs în 16 aprilie.

Potrivit Poliției Județene Suceava, în data de 16 aprilie 2024, în jurul orei 18:18, echipajul de poliție din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus a fost sesizat prin 112 cu privire la un accident rutier produs pe strada Calea Bucovinei din localitate, în urma căruia o persoană a rămas blocată într-un autoturism.

Ajunși la fața locului, polițiștii au identificat conducătorul autoturismului în interiorul autospecialei SMURD, un bărbat de 43 de ani, domiciliat în comuna Straja. Acesta nu a suferit leziuni și a refuzat transportul la Spitalul Municipal Rădăuți. De asemenea, în parcarea din partea dreaptă a străzii au fost identificate două autoturisme, un CITROEN C5 și un Volkswagen Golf, ambele prezentând avarii.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul de 43 de ani nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Testarea cu aparatul alcooltest DRAGER a indicat un rezultat de 0,00 mg/l alcool. De asemenea, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți pentru recoltarea mostrelor biologice de urină și sânge, pentru a stabili prezența substanțelor psihoactive în organism.

Poliția a întocmit dosar penal pentru infracțiunile de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

La data de 17 iunie 2024, în continuarea cercetărilor, s-a procedat la audierea unei femei în calitate de martor. Aceasta a declarat că autoturismul marca CITROEN a fost condus de ea. Având în vedere probatoriul administrat, poliția s-a sesizat din oficiu cu privire la infracțiunea de „mărturie mincinoasă”.

Polițiștii din cadrul compartimentului rutier al Poliției orașului Vicovu de Sus au dispus continuarea urmăririi penale față de femeie pentru infracțiunea de „mărturie mincinoasă”, și au dispus reținerea acesteia pentru 24 de ore.

O escortă a fost constituită la nivelul Poliției orașului Vicovu de Sus pentru a o transporta pe femeie la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț.


Intră acum și în grupul de