Bărbat din Vatra Dornei reținut în arest după ce a încălcat ordinul de protecție față de soție


Intră acum și în grupul de

O femeie din Vatra Dornei a reclamat, miercuri dimineața, la 02.40, direct la Poliția municipiului Vatra Dornei că la ora 01.20 soțul ei a încălcat ordinul de protecție provizoriu emis la data de 18.06.2024 împotriva sa.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că în data de 18.06.2024, în urma agresiunii suferite de femeie s-a emis un ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile față de soț începând cu data de 18.06.2024, ora 01:00 și până la data de 23.06.2024, ora 01:00, fiind dispuse  evacuarea temporară a agresorului din locuința comună; obligarea agresorului la păstrarea distanței minime de 100 de metri față de victimă și membrii familiei acesteia și interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod, cu victima.

Cu toate acestea, în noaptea de marți spre miercuri, 18/19.06.2024, la ora 01.20, în momentul când femeia a revenit la adresa din municipiul Vatra-Dornei a constatat faptul că soțul ei se afla în locuință, încălcând astfel obligațiile stipulate în ordinul de protecție provizoriu.

Lucrătorii de poliție care au intervenit l-au identificat pe bărbat în podul locuinței comune.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de „încălcarea de către persoana împotriva căreia a fostemis un ordin de protecție provizoriu a oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecție provizoriu”.

După administrarea probatoriului, s-a dispus reținerea suspectului pe o durată de 24 de ore urmând să fie escortat și introdus în cadrul unui Centru de Reținere și Arestare Preventivă.


Intră acum și în grupul de