Un tânăr fără permis a furat mașina prietenului de pahar și a provocat un accident în Câmpulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată, vineri dimineața la ora 3:31 prin 112 de o femeie din Baia Mare despre un accident rutier în care a fost implicată și o persoană aflată în stare de ebrietate.

Potrivit anchetei polițiștilor, la ora 03:27, un tânăr de 21 de ani din comuna botoșăneană Corni a condus un autovehicul Audi și, la ieșirea din parcarea unei stații de carburanți din comuna Sadova pe DN 17, nu a acordat prioritate de trecere unui autovehicul Volkswagen condus regulamentar de femeia din Baia Mare și a lovit mașina acestei. Incidentul a rezultat în pagube materiale, fără victime omenești și fără necesitatea transportării la spital.

În urma testării cu aparatul etilometru, tânărul avea  0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, verificările în bazele de date au arătat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie auto. El a fost condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc pentru recoltarea a două mostre biologice, pentru stabilirea cu exactitate a îmbibației alcoolice din sânge.

În timpul cercetărilor, la ora 04:17, Poliția Municipiului Câmpulung Moldovenesc a primit o nouă sesizare prin 112 de la un bărbat din comuna Fântânele. Acesta a raportat că autovehiculul Audi, care a fost implicat în evenimentul rutier îi aparține, i-a fost furat de tânărul de 21 de ani după ce au consumat împreună băuturi alcoolice în noaptea de 20 spre 21 iunie 2024 într-o locuință din Câmpulung Moldovenesc.

În urma incidentului, s-a întocmit dosar penal pentru infracțiunile de „conducere fără permis”, „conducere sub influența alcoolului” și „furt în scop de folosință”. Poliția continuă cercetările pentru a stabili toate circumstanțele legate de acest incident.


Intră acum și în grupul de