Bărbatul care și-a reclamat prietenul de pahar că i-ar fi furat mașina și a provocat un accident, prins cu minciuna. Polițiștii au stabilit că acesta i-a încredințat autoturismul


Intră acum și în grupul de

Poliția Suceava a stabilit adevărul în cazul tânărului beat și fără permis care a provocat un accident în Câmpulung Moldovenesc, acesta primind cheile mașinii de la prietenul de pahar care apoi a mințit că autoturismul i-a fost furat.

Potrivit cercetărilor, în urma evenimentului petrecut în data de 21 iunie 2024, în care a fost implicat un tânăr de 22 de ani dintr-o comună botoșăneană care a condus beat și fără permis un autoturism și a provocat un accident în localitatea Sadova, la ieșirea dintr-o stație de carburanți, organele de cercetare ale poliției judiciare au dispus extinderea urmăririi penale și împotriva celui care l-a reclamat că i-ar fi furat mașina.

Astfel, în noaptea de 20/21 iunie 2024, tânărul în vârstă de 22 de ani, a condus un autoturism pe DN 17 sub influența alcoolului, având o concentrație de 0,85 mg/l alcool în aerul expirat. În urma verificărilor, s-a constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie auto și a provocat un accident rutier soldat cu pagube materiale.

Organele de cercetare au stabilit că proprietarul mașinii, un bărbat de 35 de ani, i-a încredințat vehiculul tânărului de 22 de ani fiind conștient că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice și că nu deține permis de conducere. Mai mult, după producerea accidentului, acesta a sesizat o faptă penală falsă prin 112, declarând că autoturismul său ar fi fost furat de tânărul de 22 de ani.

Prin ordonanța emisă în data de 21 aprilie 2024, confirmată de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, s-a dispus continuarea cercetărilor pentru infracțiunile de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, și „inducerea în eroare a organelor judiciare”.

Tânărul de 22 de ani a fost reținut 24 de ore pentru „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Precizăm că cercetările continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și tragerea la răspundere a celor vinovați.


Intră acum și în grupul de