Ucrainean căutat de autoritățile franceze pentru furt, reținut în PTF Vicovu de Sus și arestat provizoriu


Intră acum și în grupul de

Un ucrainean de 27 de ani căutat de autoritățile franceze pentru furt a fost arestat provizoriu 30 de zile de Curtea de Apel Suceava.

Astfel, Yurii Liubkivsckyi, 27 de ani din Cernăuți a fost identificat, vineri, căutat de autoritățile franceze a fost identificat de către cadrele SPF Vicovu de Sus.

În urma verificărilor în bazele de date s-a stabilit că există o semnalare pe numele acestuia, introdusă de autoritățile din Franța, în baza unui mandat european de arestare. Ulterior, acesta a fost preluat de către cadrele SIC Suceava – Urmăriri, condus și prezentat procurorului de serviciu din cadrul  Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, care a dispus reţinerea pe o perioadă de 24 ore.

Tot vineri, acesta a fost prezentat în faţa Curţii de Apel Suceava cu propunere de arestare provizorie în baza mandatului european emis de către autoritățile judiciare din Franța, care a ordonat arestarea pentru o durată de 30 zile, începând cu data de 21.06.2024 și până la data de 20.07.2024 în vederea predării către Franța.

Faţă de persoana în cauză Biroul Național SIRENE din Franța a introdus o semnalare prin care a solicitat arestarea susnumitul în vederea predării în baza unui mandat european de arestare pentru săvârșirea infracțiunii de „furt calificat” conform Codului penal francez. Solicitarea a fost făcută de procurorul adjunct al Republicii de la Tribunalul Judiciar din Grasse.

Persoana solicitată a fost introdusă în C.R.A.P. al I.P.J. Bistrița-Năsăud.


Intră acum și în grupul de