Doi răniți la Salcea după ce s-au răsturnat cu motocicleta. Conducătorul era băut și cu permisul suspendat


Intră acum și în grupul de

Un eveniment rutier soldat cu rănirea a două persoane a avut loc duminică seara în localitatea Salcea.

Accidentul s-a produs în jurul orei 20:50, când un bărbat, aflat la ghidonul unui moped/motociclu Yamaha fără plăcuțe de înmatriculare, circula pe strada Eroilor din Salcea, având direcția de deplasare „dinspre localitatea Prelipca” către „Dispensarul Salcea”. În apropierea intersecției cu strada Prieteniei, într-o curbă la stânga, conducătorul vehiculului a pierdut controlul și s-a răsturnat într-un șanț colector de lângă carosabil.

În urma accidentului, atât conducătorul mopedului, cât și pasagerul au suferit răni. Cei doi răniți au fost transportați de urgență la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. După acordarea îngrijirilor medicale, aceștia au fost diagnosticați cu contuzie cot bilateral și plagă contuză la urechea dreaptă (rănit ușor) pentru conducătorul vehiculului, iar pasagerul cu  traumatism coloană cervicală (rănit ușor).

Conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. I-au fost prelevate mostre biologice de sânge pentru stabilirea exactă a alcoolemiei.

Verificările ulterioare au relevat că permisul de conducere al șoferului era reținut cu restricții, ca urmare a unei infracțiuni rutiere comise în 2023.

În cauză, s-a dispus începerea urmării penale pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, dar pe parcursul cercetărilor, urmărirea penală ar putea fi extinsă pentru alte fapte descoperite.


Intră acum și în grupul de