Furt de cablu de fibră optică în comuna Zvoriștea ce asigura semnal tv și internet pentru o locuință dintr-o zonă izolată


Intră acum și în grupul de

Secția de Poliție Adâncata a fost sesizată telefonic, luni, în jurul orei 14:20 de către un locuitor al comunei Zvoriștea, despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras 100 de metri de cablu de fibră optică.

Potrivit datelor din anchetă, reclamantul locuiește la periferia satului Poiana, comuna Zvoriștea, proprietatea acestuia învecinându-se cu fondul forestier aflat pe raza teritorială a localității Călugăreni, comuna Adâncata, administrat de OS Adâncata.

Acesta are contract de prestări servicii cu o firmă specializată pentru televiziune și internet. Întrucât locuința sa este situată într-o zonă izolată, legătura de la locuință până la primul stâlp amplasat pe marginea DN29A, de pe raza satului Călugăreni, comuna Adâncata, este asigurată printr-un cablu de fibră optică aerian care traversează zona împădurită pe o lungime de aproximativ 500 de metri.

Luni, în jurul orei 13.10, locuitorul, aflându-se la domiciliu, a observat brusc lipsa semnalului TV și internet. Imediat, acesta s-a deplasat pe fondul forestier din apropierea locuinței, urmând traseul cablului de fibră optică, și a constatat că au fost sustrași circa 100 de metri de cablu.

În acest caz a fost întocmit dosar penal privind infracțiunea de „furt calificat”.


Intră acum și în grupul de