Un bărbat beat și fără permis a distrus parțial un gard din Humoreni cu mopedul unui amic


Intră acum și în grupul de

Patrula din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești a fost sesizată telefonic, luni, în jurul orei 12:00m cu privire la faptul că un bărbat a condus un moped pe DJ178 în localitatea Humoreni, comuna Comănești, și a intrat în coliziune cu gardul care împrejmuiește proprietatea sa.

Imagine ilustrativă

Patrula de serviciu s-a deplasat la fața locului, confirmând cele sesizate. La gardul care împrejmuiește curtea unei locuințe, au fost identificate urme specifice unui accident rutier produs de un moped. În urma coliziunii, au fost afectați aproximativ 4,10 metri de gard compus din foi de tablă cutată.

Întrucât la fața locului nu au fost identificate mopedul și conducătorul acestuia, polițiștii au efectuat căutări în satul Humoreni. La un bar local au identificat un bărbat de 44 de ani, sub influența băuturilor alcoolice, consumând alte băuturi alcoolice. Întrebat cine a condus mopedul implicat în accident, acesta a declarat că el a fost la volan, menționând că a primit mopedul de la proprietarul acestuia, un alt localnic. Bărbatul a explicat că, din cauza unei defecțiuni tehnice, a pierdut controlul și a intrat în gard, fără a provoca victime, doar pagube materiale.

La solicitarea polițiștilor de a prezenta permisul de conducere, bărbatul a declarat că nu deține permis, fapt confirmat de verificările în bazele de date. Testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a refuzat categoric să-i fie prelevate probe biologice de sânge la spital.

După producerea accidentului, bărbatul l-a chemat pe proprietarul mopedului, care a preluat vehiculul, împingându-l în curtea unui prieten, unde a fost ulterior identificat de polițiști. Bărbatul a recunoscut sincer fapta și și-a exprimat regretul, angajându-se să repare gardul avariat.

Mopedul a fost ridicat și transportat pentru o expertiză tehnică. A fost întocmit dosar penal pentru infracțiunile de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.


Intră acum și în grupul de