Tânărul care a provocat accidentul mortal de la Frumoasa rămâne în arest preventiv


Intră acum și în grupul de

Tribunalul Suceava a decis, miercuri, să mențină măsura arestării preventive a lui Sebastian Duceac acuzat de omor din culpă și părăsirea locului accidentului.

Judecătoria Suceava a dispus prelungirea măsurii arestului preventiv față de Sebastian Duceac cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „ucidere din culpă” şi „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”, pe o durată de 30 de zile, de la data de 01.07.2024 până la data de 30.07.2024 inclusiv.

Această decizie a fost contestată, iar Tribunalul Suceava a decis, miercuri, să repingă ca nefondată contestația.

„În baza art. 204 Cod procedură penală, respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul DUCEAC SEBASTIAN, împotriva încheierii camerei de consiliu nr. 21 din data de 20.06.2024, pronunţată de judecătorul de drepturi și libertăți în dosarul nr. 6763/314/2024 al Judecătoriei Suceava. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă inculpatul-contestator să plătească statului 300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare din contestaţie. Definitivă”, se arată în minuta instanței.

Duceac (21 de ani) este acuzat că a lovit cu mașina un tânăr de 26 de ani pe drumul județean care face legătura între Moara și Frumoasa. Potrivit datelor din ancheta polițiștilor, în data de 1 mai 2024, în jurul orei 06:20, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată cu privire la faptul că pe drumul județean care face legătura între localitățile Moara și Frumoasa se afla o persoană decedată.

Echipa operativă deplasată la fața locului împreună cu tehnician criminalist a identificat cadavrul ca aparținând unui bărbat de 26 de ani și a concluzionat faptul că decesul a survenit cel mai probabil ca urmare a unui accident rutier, șoferul părăsind locul faptei.

De îndată s-au constituit mai multe echipe de căutare, fiind instalate filtre de căutare pe căile de acces din zona. Totodată, o echipa operativă complexă, formată din polițiști din cadrul Serviciului Rutier- IPJ Suceava și Biroului Rutier- Poliția Municipiului Suceava, a  desfășurat activități investigative, criminalistice și de cercetare penală, iar în doar circa 2 ore de la producerea evenimentului s-a reușit identificarea vehiculului implicat precum și stabilirea identității șoferului.

Urmare a unui complex de activități investigative, s- a reușit localizarea șoferului, respectiv un tânăr de 21 ani care se afla într-un imobil de pe raza comunei Moara.

Echipaje de polițiști s-au deplasat la locuința în cauză, însă tânărul de 21 ani nu s- a conformat solicitărilor polițiștilor, refuzând accesul acestora pe proprietatea privată, dar ulterior polițiștii au reușit extragerea în condiții de siguranță a tânărului de 21 ani, fără a fi necesară utilizarea forței, bărbatul fiind preluat și condus la sediul Serviciului Rutier pentru îndeplinirea procedurilor legale. El a fost ulterior reținut și apoi arestat preventiv.


Intră acum și în grupul de