Un căruțaș din Ilișești și-a incendiat propria căruță încărcată cu baloți de paie după ce a aruncat aiurea chiștocul unei țigări


Intră acum și în grupul de

Un incident deosebit a avut loc miercuri după amiaza în satul Ilișești, când un atelaj hipo încărcat cu baloți de fân a luat foc.

Incidentul a fost raportat prin apel la 112 la ora 18:20 de către un localnic.

Conform datelor din anchetă, la fața locului s-au deplasat inițial lucrători din cadrul Biroului Rutier Suceava, iar ulterior evenimentul a fost preluat de către echipa S.P.R. 9 Șcheia.

Investigațiile preliminare au arătat că un căruțaș a încărcat căruța cu mai mulți baloți de paie din extravilanul satului Ilișești și se îndrepta spre sat. În timpul deplasării pe un drum comunal neclasificat, după ce a fumat o țigară a aruncat-o, iar aceasta a aprins baloții de fân din atelaj.

Un detașament din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (I.S.U.) Suceava a intervenit prompt, reușind să localizeze și să lichideze incendiul. Focul a afectat circa 40 de baloți de fân, întregul atelaj hipo și aproximativ 10 metri din gardul de lemn care delimitează proprietatea unei femei de drumul public.

Din fericire, nu au fost raportate victime în urma incidentului. În urma incendiului, s-a întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de „distrugere din culpă”, iar cazul urmează a fi soluționat procedural de lucrătorii Postului de Poliție Ilișești.


Intră acum și în grupul de