Tânăr fără permis urmărit și încătușat după o urmărire în Liteni


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Suceava – B.D.N.E., aflați în exercițiul funcțiunii pe strada Mihail Sadoveanu din localitatea Liteni, au observat, vineri seara, la orele 19:15 un autoturism marca Seat, model Leon, care se deplasa către orașul Liteni.

Având informații că persoana de la volan nu deține permis de conducere, polițiștii au încercat oprirea autoturismului folosind semnalele acustice și luminoase ale autospecialei. Conducătorul auto nu a respectat indicațiile poliției și a mărit viteza, încercând să se sustragă controlului.

Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului, care a virat pe strada Dispensarului din Liteni. Din cauza vitezei, șoferul a pierdut controlul direcției și s-a răsturnat într-un șanț colector de la marginea carosabilului. Conducătorul auto a ieșit din mașină și a încercat să fugă sărind un gard, fiind urmărit pedestru prin mai multe grădini ale locuitorilor din Liteni. Polițiștii au reușit să-l prindă și să-l imobilizeze.

După legitimare, s-a stabilit că autoturismul era condus de un tânăr de 18 ani, domiciliat în satul Basarabi, comuna Preutești, care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 În autoturism se aflau patru pasageri, trei adulți și o minoră de 17 ani. Testarea șoferului cu etilometrul a indicat un rezultat negativ.

Autoturismul marca Seat, model Leon, nu avea o poliță RCA valabilă, motiv pentru care conducătorul auto a fost sancționat contravențional, iar cele două plăcuțe de înmatriculare au fost reținute, iar vehiculul a fost imobilizat.

Cercetările în acest caz continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”.


Intră acum și în grupul de