Incident de muncă la o fermă din Verești. Un angajat a fost rănit cu sodă caustică


Intră acum și în grupul de

La data de 5 iulie 2024, ora 00:10, lucrători din cadrul Secției 2 de Poliție Rurală Ipotești au fost sesizați de către un ofițer din cadrul Poliției Municipiului Suceava cu privire la un incident raportat la UPU Botoșani. Un tânăr de 26 de ani din comuna Dobîrceni, județul Botoșani, s-a prezentat la unitatea medicală cu arsuri pe mâna dreaptă cauzate de sodă caustică, declarând că incidentul s-a petrecut la ferma de porci din localitatea Verești, unde este angajat.

Verificările ulterioare au relevat faptul că, pe 2 iulie 2024, în jurul orei 13:00, tânărul, angajat la o ferma din Verești, lucra împreună cu șeful de schimb la curățarea canalelor de scurgere dintr-o hală a fermei, folosind o soluție de sodă caustică cu o concentrație de 2%. În timpul lucrului, din neatenție, granule de sodă caustică au pătruns în mănușa sa de protecție.

Pe 4 iulie 2024, în jurul orei 16:00, angajatul s-a prezentat la UPU Botoșani pentru îngrijiri medicale, unde a fost diagnosticat cu „arsură chimică la mâna dreaptă”.

În urma incidentului, a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, conform art. 196 alin 2 și 3 din Codul Penal, „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, conform art. 349 alin 1 și 2 din Codul Penal, și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, conform art. 350 alin 1 și 3 din Codul Penal.


Intră acum și în grupul de