Șofer de camion prins beat la volan în cadrul unei acțiuni desfășurată de polițiștii suceveni pentru siguranța transportului rutier de mărfuri și persoane


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au desfășurat o acțiune amplă pe 4 iulie 2024, între orele 07:00 și 11:00, pentru a verifica legalitatea transportului public de persoane și mărfuri pe drumurile din județul Suceava. În cadrul acestei acțiuni, au fost aplicate 67 de sancțiuni în valoare totală de peste 30.000 lei și au fost identificate mai multe nereguli grave.

Polițiștii au controlat peste 100 de autovehicule destinate transportului de persoane și mărfuri, testând cu aparatul etilotest și drugtest toți șoferii. Au fost aplicate sancțiuni în valoare totală de 32.315 lei conform O.U.G. nr. 195/2002 și altor acte normative. De asemenea, au fost retrase 12 certificate de înmatriculare pentru diverse nereguli, inclusiv lipsa RCA, folii neomologate, defecțiuni la lumini și anvelope uzate.

Șofer de vehicul de mare tonaj prins băut la volan

La ora 09:20, un bărbat de 45 de ani din comuna Dumbrăveni a fost depistat conducând o autoutilitară pe DN2, cu o alcoolemie de 0,27 mg/l alcool în aerul expirat. Acesta a fost sancționat cu amendă de 1.980 lei și i s-a reținut permisul de conducere pentru 90 de zile.

Vehicule imobilizate pentru uzura anvelopelor și deficiențe la tahograf

La ora 10:23, un bărbat de 35 de ani din comuna Vama a fost depistat conducând o autoutilitară pe DN2 cu anvelope excesiv de uzate pe puntea spate și pe roțile directoare. Acesta a primit o amendă de 660 lei și i s-a reținut certificatul de înmatriculare, vehiculul fiind imobilizat.

La ora 10:45, un bărbat de 45 de ani din orașul Bragadiru a fost prins conducând o autoutilitară pe DN15 fără a avea introdusă cartela tahografică. El a fost sancționat cu amendă de 6.000 lei și autovehiculul a fost imobilizat.

Acțiuni similare vor continua în perioada următoare pentru a preveni și combate principalele cauze generatoare de accidente rutiere. Polițiștii subliniază importanța respectării normelor rutiere și solicită cetățenilor să nu apeleze la variante de transport neautorizate, punându-și viața în pericol.


Intră acum și în grupul de