Gospodărie afectată de un incendiu în satul Arghira. Flăcările au izbucnit de la un cablu electric defect


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari ai Detașamentului Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciului voluntar pentru situații de urgență Preutești, au intervenit, sâmbătă, cu trei autospeciale de stingere și cu o ambulanță SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Arghira, comuna Preutești.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, la sosirea echipajelor, ardea generalizat acoperișul unei construcții corp comun, compusă din casă de locuit și o magazie, cu pericol de propagare la întreaga gospodărie, dar și la o locuință învecinată.

Incendiul a fost lichidat după o intervenție de circa două ore.

În incendiu a ars acoperișul construcției corp comun, pe o suprafață de aproximativ 70 de metri pătrați, și s-au degradat pereții portanți.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul gospodăriei (anexe și o a doua casă de locuit), dar și locuința învecinată, aflată în imediata apropiere, cu bunurile aferente, arată sursa citată.


Intră acum și în grupul de