Autoturism neînmatriculat, radiat din circulație în Belgia, depistat pe DN17. Șoferul s-a ales cu dosar penal


Intră acum și în grupul de

Echipa operativă din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier, aflată, marți, în timpul unor activități de supraveghere și control a traficului rutier pe DN17, a observat un autoturism marca Ford Focus, de culoare gri, care se deplasa dinspre Suceava către localitatea Stroiești, fără a avea montate plăcuțe de înmatriculare în locurile special destinate din fața și spatele autoturismului.

Polițiștii au procedat la oprirea autoturismului, utilizând semnalele luminoase și acustice ale autospecialei de poliție. Conducătorul auto s-a conformat și a oprit pe partea dreaptă a drumului. La volanul autoturismului se afla un bărbat de 39 de ani din municipiul Suceava care a prezentat cartea de identitate, permisul de conducere, autorizația de circulație provizorie a autoturismului marca Ford Focus și o asigurare RCA valabilă.

În urma verificărilor efectuate de către polițiștii rutieri, s-a identificat seria de șasiu a vehiculului, care nu figura în bazele de date ale Poliției Române ca fiind înmatriculată sau înregistrată. De asemenea, s-a constatat că autoturismul marca Ford figura radiat de către autoritățile statului Belgia începând cu data de 6 martie 2024.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ (0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat).

În acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.


Intră acum și în grupul de