Motociclist depistat în trafic la Bosanci fără număr de înmatriculare și permis corespunzător


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Suceava – B.D.N.E., care își exercitau marți seara atribuțiunile de serviciu pe DJ 208 A, în comuna Bosanci, au observat un motociclu marca Kawasaki, de culoare verde, care se deplasa pe strada Pinului fără a avea aplicat niciun număr de înmatriculare sau înregistrare.

Motociclul a fost oprit, iar la ghidon a fost legitimat un tânăr de 28 de ani din comuna Bosanci. Din discuțiile cu acesta, s-a aflat că motociclul nu este înmatriculat sau înregistrat și are capacitatea cilindrică de 250 cm³.

În urma verificării motociclului în baza de date, s-a stabilit că acesta nu figurează ca fiind înmatriculat sau autorizat provizoriu pentru a circula pe drumurile publice. Conducătorul auto a prezentat pe telefonul său mobil o fotografie cu permisul de conducere eliberat de autoritățile din Belgia, dar s-a constatat că nu deține un permis corespunzător categoriei necesare pentru vehiculul condus, fiind necesară categoria A.

Bărbatul a fost condus la sediul Poliției Municipiului Suceava, unde a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Deși permisul de conducere eliberat de autoritățile din Belgia nu i-a fost reținut, i s-a adus la cunoștință că nu mai are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice până la finalizarea dosarului de cercetare penală.

În acest caz, s-a întocmit dosar penal pentru infracțiunile de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.”


Intră acum și în grupul de