Șofer prins la volan băut, fără permis și cu mașina cu număr provizoriu expirat de trei ani


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Suceava – B.D.N.E. care executau, miercuri, atribuțiunile de serviciu pe Drumul Național 17, în zona Orașului Frasin, au oprit un autoturism marca Skoda, model Fabia, de culoare albastru, cu număr de circulație provizoriu. Incidentul a avut loc la ora 07:25, când mașina se deplasa către orașul Gura Humorului.

Polițiștii au oprit vehiculul utilizând semnalele acustice și luminoase ale autospecialei, suspectând că acesta circula fără a fi înmatriculat sau autorizat provizoriu pentru a circula pe drumurile publice. Oprirea s-a efectuat în dreptul parcării de tiruri din orașul Frasin.

Conducătorul auto nu a prezentat niciun document de identitate. Verificările efectuate în baza de date a Poliției Române au relevat că autoturismul era condus de un bărbat în vârstă de 52 ani, domiciliat în Vama. De asemenea, s-a constatat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Investigațiile au arătat că autoturismul marca Skoda, model Fabia, avea autorizația de circulație provizorie expirată din data de 10 februarie 2021. Mașina este proprietatea conducătorului auto.

Șoferul a fost testat cu etilometrul, rezultând o alcoolemie de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat. În consecință, acesta a fost sancționat contravențional cu 20 de puncte amendă, echivalentul sumei de 3300 lei.

Cercetările sunt continuate de lucrătorii din cadrul Serviciului Rutier-Biroul D.N.E. Suceava, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.


Intră acum și în grupul de