Doi ucraineni depistați în PTF Siret cu permise de conducere necorespunzătoare sau false


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret au descoperit două cazuri separate de prezentare a unor permise de conducere necorespunzătoare sau falsificate, implicând cetățeni ucraineni.

Astfel, potrivit STPF Suceava, în cursul nopții trecute, în jurul orei 01.00, un cetățean ucrainean în vârstă de 48 de ani s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pentru a ieși din România. Bărbatul conducea un automarfar cu remorcă, înmatriculat în Ucraina. La controlul de frontieră, polițiștii au constatat că permisul de conducere prezentat de acesta nu corespundea categoriei necesare pentru vehiculul pe care îl conducea. În acest caz, cetățeanul ucrainean este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere cu permis necorespunzător.

Un alt incident a avut loc pe data de 11 iulie, în jurul orei 10.30, când un alt cetățean ucrainean, în vârstă de 29 de ani, s-a prezentat la același punct de trecere a frontierei pentru a intra în România. Tânărul conducea un autoturism marca Mercedes Benz, înmatriculat în Ucraina. La verificarea documentelor, polițiștii de frontieră au descoperit că permisul de conducere prezentat era fals, realizat prin imprimare inkjet și nu îndeplinea condițiile de formă și fond ale unui act autentic. În acest caz, cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals și conducere fără permis, iar documentul falsificat a fost reținut pentru continuarea investigațiilor.


Intră acum și în grupul de