Caniculă în Suceava: 192 de persoane au primit asistență medicală din partea ISU „Bucovina”


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al Județului Suceava a intervenit prompt în perioada 13-17 iulie pentru a oferi suport medical și hidratare cetățenilor afectați de valul de caniculă.

În această perioadă, 192 de persoane au beneficiat de asistență medicală din partea pompierilor militari suceveni. Aceștia au măsurat tensiunea arterială, glicemia și pulsoximetria, oferind și hidratare în funcție de necesitățile fiecărui caz.

Pe durata zilelor caniculare, a fost instalat un Post Medical Avansat (PMA), echipat cu aparatură necesară pentru acordarea primului ajutor. PMA-ul a fost dotat cu aer condiționat și paturi de campanie pentru a asigura confortul pacienților.

De asemenea, două echipaje SMURD, formate din paramedici și voluntari ai ISU Suceava, au fost zilnic la datorie, oferind asistență medicală comunității.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al Județului Suceava rămâne pregătit să intervină prompt în orice situație de urgență, asigurându-se că cetățenii primesc sprijinul necesar în fața provocărilor aduse de vremea extremă.


Intră acum și în grupul de