Trei dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului deschise de polițiștii suceveni în câteva ore în noaptea de vineri spre sâmbătă


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au deschis în noaptea de sâmbătă spre duminică trei dosare penale pentru conducerea sub influența alcoolului.

Astfel, vineri, la ora 21:45, un echipaj de poliție din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata a oprit regulamentar, folosind semnalele acustice și luminoase, un autoturism pe DN 29A în localitatea Șerbănești, comuna Zvoriștea. După legitimare, polițiștii au solicitat documentele conducătorului auto, un bărbat din comuna Adâncata. Acesta emana halenă alcoolică și a refuzat testarea cu aparatul etilometru, fiind condus la UPU Suceava pentru prelevarea de mostre biologice. La unitatea medicală, a refuzat prelevarea de probe, iar în cauză s-a întocmit dosar penal pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, conform art. 337 Cod Penal. Cercetările sunt efectuate de Secția de Poliție Adâncata.

Ulterior, sâmbătă, la ora 00:40, patrula de serviciu din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Mălini a oprit un autoturism pe drumul județean DJ 209 A în comuna Slatina. Conducătorul auto, un bărbat din satul Herla, comuna Slatina, emana halenă alcoolică și a prezentat o concentrație de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni pentru prelevarea de mostre biologice. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, conform art. 336 alin. 1 din Codul Penal. Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Slatina continuă cercetările.

La data de 20 iulie 2024, ora 01:30, polițiștii Biroului de ordine publică Vatra Dornei au oprit un autoturism pe strada Unirii din municipiul Vatra Dornei. Conducătorul auto, un bărbat din Vatra Dornei, a fost testat cu aparatul etilometru, rezultând o valoare de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Vatra Dornei pentru prelevarea de probe biologice. În cauză s-a întocmit dosar penal conform art. 336 alin. 1 din Codul Penal, iar cercetările sunt continuate de Compartimentul Rutier Vatra Dornei.


Intră acum și în grupul de