Detaliile accidentului dintre două autocamioane de la Vama: Șoferul unui camion s-a aplecat după o sticlă cu apă și a pătruns pe contrasens lovind un alt camion


Intră acum și în grupul de

Doi șoferi de camioane au fost răniți, vineri după amiaza, în urma unui accident rutier produs pe DN 17 în localitatea Vama.

Potrivit datelor din anchetă, vineri, în jurul orei 16:30, un șofer din Republica Moldova conducea un ansamblu rutier format din autoutilitară Volvo și semiremorcă  cu număr de înmatriculare de Iași pe DN 17, în localitatea Vama având direcția de deplasare către municipiul Câmpulung Moldovenesc.

El s-a aplecat să ia o sticlă de apă și a pătruns pe sensul opus de deplasare, intrând astfel în coliziune frontală cu ansamblul rutier format din autoutilitara Renault și semiremorcă ce era condus regulamentar de un șofer din localitatea Bucșoaia care se deplasa spre orașul Gura Humorului.

În urma producerii evenimentului rutier, a rezultat vătămarea ambilor conducători auto, care au fost preluați de la fața locului și transportați la unități spitalicești, respectiv șoferul din Bucșoaia la Spitalul Județean de Urgență ,,Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde a fost diagnosticat cu ,,fractură antebraț drept, fractură șold drept” fiind rănit grav, iar celălalt șofer a fost transportat la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, unde a fost diagnosticat cu ,,contuzionat ușor prin accident rutier” fiind și acesta din urmă transferat la Spitalul Județean de Urgență ,,Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilometru, ambele rezultate fiind negative. De asemenea, ambii conducători auto au fost testați cu aparatul drugtest, rezultatele fiind negative.

Conducătorilor auto le-a fost recoltată o mostră biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Circulația rutieră în zonă a fost blocată timp de trei ore după care s-a desfășurat alternativ pe un singur fir până sâmbătă dimineața când s-a reușit deblocarea drumului.


Intră acum și în grupul de