Accident cu un copil rănit la Frasin din cauza neacordării de prioritate


Intră acum și în grupul de

Polițiștii Compartimentului Rutier Gura Humorului au fost sesizați, sâmbătă în jurul orei 13: 24, de către personalul de serviciu pe subunitate cu privire la producerea unui accident rutier cu victimă pe DN 17, în localitatea Frasin.

Un echipaj de poliţie rutieră s-a deplasat prompt la locul accidentului, unde au efectuat primele verificări și au discutat cu persoanele implicate. În urma cercetărilor, s-a stabilit că, în jurul orei 13:05, un bărbat de 29 de ani din municipiul Târnăveni, județul Mureș, conducea un autoturism marca Audi A4 pe DN 17, în direcția Gura Humorului către localitatea Molid. La intersecția cu DJ 177A, acesta nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea virajului spre stânga, intrând în coliziune frontală cu un autoturism marca VW Passat, condus regulamentar din sens opus de un bărbat de 46 de ani din orașul Darabani, județul Botoșani.

În urma impactului, cele două vehicule au fost avariate, iar un copil de 7 ani din comuna Gănești, județul Mureș, pasager pe bancheta din spate a autoturismului Audi, a fost rănit. Acesta a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Clinic de Urgențe Sf. Ioan cel Nou Suceava, unde i s-a stabilit diagnosticul de „plagă buză inferioară, hematom parietal stâng”. Copilul nu a rămas internat.

Ambii șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative în ambele cazuri. Le-au fost recoltate mostre biologice pentru a se stabili alcoolemia.

În urma primelor cercetări, s-a concluzionat că accidentul s-a produs din vina șoferului autoturismului Audi, care nu a acordat prioritate la virajul spre stânga. De asemenea, s-a constatat că acesta nu purta centura de siguranță în momentul accidentului, iar copilul rănit nu era asigurat într-un scaun special pentru transportul copiilor, fapt pentru care au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.


Intră acum și în grupul de