Un tânăr de 17 ani din Buda, rănit după ce a intrat cu motocicleta într-un autoturism, a plecat de la locul accidentului


Intră acum și în grupul de

Lucrătorii Secției de Poliție Rurală Adâncata au fost sesizați sâmbătă după amiaza despre un accident rutier produs pe un drum comunal neclasificat deschis circulației publice, intersectat de DC291A, în interiorul satului Buda, comuna Zvoriștea. Incidentul a implicat o motocicletă și un autovehicul, rezultând vătămarea corporală a unui tânăr.

Potrivit datelor din anchetă, sâmbătă, în jurul orei 14:20, un tânăr de 17 ani din satul Buda conducea o motocicletă marca Honda neînmatriculată, pe un drum comunal neclasificat din interiorul satului Buda, având direcția de deplasare dinspre localitatea Vârfu spre centrul satului Buda. Din cauza neadaptării vitezei, a pierdut controlul motocicletei și a intrat pe sensul opus de mers, intrând în coliziune laterală cu un autovehicul marca VW, condus de un bărbat.

După producerea accidentului, tânărul a părăsit locul evenimentului rutier și s-a deplasat cu motocicleta la domiciliul său, unde a fost identificat ulterior de către lucrătorii de poliție din cadrul SPR Adâncata.

În urma impactului, tânărul a suferit vătămări corporale și a fost transportat la Spitalul Judeţean Suceava pentru îngrijiri medicale. Medicii au stabilit următorul diagnostic: plagă contuză genunchi stâng, plagă contuză gambă stângă, escoriații cot stâng, fără să rămână internat.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru fiecare dintre ei. Ulterior, la Spitalul Județean Suceava li s-au prelevat mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Verificările în baza de date națională au arătat că tânărul nu deține permis de conducere, iar motocicleta nu este înmatriculată.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: „Vătămare corporală din culpă”,  „Punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „Conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „Părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”.


Intră acum și în grupul de