Detaliile accidentului de la Măneuți: Șoferul unui microbuz nu a a respectat indicatorul STOP și a fost acroșat de un autoturism care circula regulamentar


Intră acum și în grupul de

Un bărbat a fost rănit, duminică după amiaza, într-un accident produs la Măneuți.

Potrivit datelor din anchetă, duminică, la ora 17.16, un bărbat de 59 de ani din comuna Brodina conducea un microbuz Mercedes – Benz pe DJ 178 F din direcția satului Măneuți către municipiul Rădăuți.

Ajungând în intersecția cu DJ 178 C, șoferul microbuzului a pătruns în intersecție fără a respecta semnificația indicatorului STOP, montat în partea dreaptă și care îi era adresat, astfel că a fost acroșat în partea frontală de un autoturism AUDI, care se deplasa regulamentar pe drumul prioritar din direcția municipiului Rădăuți către comuna Frătăuții – Vechi, condus de o femeie de 34 de ani din comuna Grămești.

În urma impactului, autovehiculele implicate au suferit avarii majore, iar pasagerul din dreapta spate în autoturismul AUDI a suferit leziuni fizice ușoare.

La fața locului au intervenit două ambulanțe care au acordat îngrijiri medicale victimei la fața locului, după care l-au transportat la Spitalul Județean Suceava pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, unde a fost diagnosticat cu: „contuzie coloană cervicală” .

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative, după care, la Spitalul municipal Rădăuți li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de