Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul morții unui copil de 8 ani la Vama lovit de bara unei porți de pe stadion


Intră acum și în grupul de

Prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, Dan Blănaru, a anunțat, marți, că se efectuează cercetări pentru „ucidere din culpă” în cazul decesului unui copil de 8 ani pe stadionul din Vama.

Potrivit sursei citate, în data de 19 iulie 2024, în jurul orei 19.15, un copil în vârstă de 8 ani se afla pe Stadionul 1 Mai din comuna Vama, administrat de Primăria comunei Vama, împreună cu mai mulți copii minori și se jucau în zona unor porți metalice pentru fotbal.

La un moment dat, în timp ce copilul de opt ani se afla în poziția așezat pe sol la o distanță de aproximativ 2 – 3 metri de una dintre aceste porți metalice, în compania altor copii, o altă persoană, în vârstă de 14 ani, a început să se prindă în mod repetat de bara transversală a acestei porți, legănându-se pe ea, coborând pe sol și revenind în mod repetat pentru aceeași activitate de la o distanță de aproximativ 3 metri.

La un moment dat, urmare a greutății acestuia și a mișcării efectuate de acesta, scoaba metalică care fixa partea din spate a porții în sol a ieșit răsturnându-se cu tot cu el pe sol, iar bara transversală metalică a porții l-a lovit pe minorul în vârstă de 8 ani în zona capului, în partea din spate, acesta rămânând inconștient pe sol.

Ca urmare a alertării de către alți minori, tatăl copilului s-a deplasat la faţa locului, l-a preluat pe fiul său și l-a transportat cu mașina personală la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, cadrele medicale constatând decesul acestuia.

 În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “ucidere din culpă” prevăzută de art. 192 al. 1 Cod Penal, a precizat sursa citată.


Intră acum și în grupul de