Șofer din Dolhasca băut, reținut de poliție în urma unei urmăriri între Liteni și Dolhasca


Intră acum și în grupul de

În cadrul unui plan de acțiune organizat de Inspectoratul de Poliție Județean (I.P.J.) Suceava – Serviciul Rutier, un echipaj al Poliției Orașului Liteni a desfășurat activități specifice pentru combaterea conducerii vehiculelor sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. Astfel, marți, în jurul orelor 18:30, pe DJ208 A, în satul Corni, orașul Liteni, polițiștii au efectuat semnale regulamentare de oprire pentru un autovehicul marca Ford, care se deplasa spre orașul Dolhasca.

Conducătorul autoturismului, un tânăr în vârstă de 30 de ani, domiciliat în orașul Dolhasca, nu s-a conformat semnalelor poliției și și-a continuat drumul. După o urmărire care s-a încheiat la bariera CFR din zona denumită popular Sucursala, în orașul Dolhasca, șoferul a pierdut controlul vehiculului și a oprit pe partea dreaptă a drumului.

La locul incidentului, polițiștii au constatat că șoferul emana halenă alcoolică și l-au testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,44 mg/L alcool pur în aerul expirat. Ulterior, tânărul a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni, unde a fost de acord să i se recolteze probe biologice de sânge pentru confirmarea nivelului de alcool în sânge.

În urma verificărilor, s-a constatat că bărbatul deține un permis de conducere valabil, însă autoturismul Ford pe care îl conducea nu era asigurat pentru răspundere civilă auto și avea inspecția tehnică periodică expirată.

Față de cele constatate, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe,” conform art. 336, alin. 1 din Codul Penal.


Intră acum și în grupul de