Lăsat de polițiști fără plăcuțele de înmatriculare la mașină, un șofer și-a pus numere din carton și a continuat să circule. Acum e cercetat penal


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din satul Plutonița care a fost lăsat de polițiștii din Bacău fără plăcuțele de înmatriculare ale mașinii din cauză că nu avea ITP valabil și nici RCA a continuat să circule după ce și-a aplicat numere din carton.

Astfel, joi, la ora 07.40, polițiștii din cadrul Poliției Gura Humorului au oprit pentru control un autoturism IVECO DAILY ce se deplasa pe str. Ștefan cel Mare din oraș Gura Humorului, direcția centru spre Frasin, având atât pe față cât și pe spate montate plăcuțe de înmatriculare confecționate artizanal, respectiv de carton.

Cu ocazia controlului s-a constatat că la volanul autovehiculului se afla un bărbat de 40 de ani din sat Plutonița.

Conducătorul auto a fost verificat în baza de date E-DAC acesta figurând cu permis, având dreptul de a conduce valabil. 

Totodată, a fost verificat și autoturismul în cauză cu seria de șasiu, cu ITP valabil până la data de 23.05.2025 și o poliță RCA nevalabilă, fiindu-i reținute astfel certificatul și plăcuțele de înmatriculare la data de 25.07.2024 , orele 03:50, pe raza județului Bacău.

În acest caz s-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de ,,punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.


Intră acum și în grupul de