Furt de lemn din pădure la Ilișești oprit de polițiști care i-au prins în flagrant pe autori


Intră acum și în grupul de

Secția de Poliție Rurală (SPR) 9 Șcheia a fost alertată prin 112, sâmbătă dimineața la ora 01:49, de către pădurarul din comuna Ilișești, care a raportat o tentativă de furt de lemn din pădurea situată în apropierea DN17.

Investigațiile efectuate la fața locului au confirmat declarația pădurarului, care a surprins mai multe persoane în timp ce sustrăgeau lemn din specia fag, dintr-o exploatație forestieră, pe care îl încărcau într-o autoutilitară marca VW LT. În momentul în care pădurarul s-a apropiat, persoanele implicate au abandonat vehiculul și au fugit în pădure, având asupra lor drujbele folosite pentru secționarea lemnului.

Echipele de poliție deplasate în zonă au început căutarea suspecților. În apropierea DN17, a fost identificată o femeie, P.P., care a declarat că se afla împreună cu fiul ei, P.F., de 17 ani, pentru a aduce motorină unui anume M.D., aflat cu autoutilitara în pădure. La scurt timp, P.F. a ieșit din pădure și a confirmat că era acolo pentru a-l ajuta pe M.D. să taie lemne.

În urma cercetărilor, în proximitatea DN17 au fost găsite două drujbe ascunse în iarbă. P.P. și P.F. au recunoscut că drujbele le aparțin și au fost folosite de către M.D. pentru secționarea lemnului din specia fag, lemn ce era depozitat în pădurea Ilișești.

Verificările efectuate la fața locului au arătat că o firmă exploatează lemn din specia fag în acea zonă, având mai mulți butuci depozitați în stive de 6-10 metri. Lângă aceste stive a fost găsită autoutilitara VW LT, cu portierele deschise și încărcată cu 1.21 metri cubi de lemn tăiat la dimensiuni de 1-1,5 metri. În spatele autoutilitarei, a fost identificată o stivă de lemne cu aceleași caracteristici, iar în stiva de butuci erau mai multe bucăți secționate cu drujba.

Actele autoutilitarei și cheia de pornire au fost găsite în torpedoul vehiculului. Autoutilitara a fost confiscată și transportată în zona de depozitare a autovehiculelor indisponibilizate.

Ulterior, la sediul SPR 9 Șcheia, s-a prezentat M.M.D., de 29 de ani, care a recunoscut că este proprietarul autoutilitarei și a încercat să sustragă lemnul depozitat în pădurea Ilișești. În urma acestui incident, s-a întocmit dosar penal pentru „tentativa la infracțiunea de furt calificat”. Materialul lemnos identificat a fost cubat și dat în custodia pădurarului.


Intră acum și în grupul de